Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kiropraktika képes leírás - Csontkovács, csontkovácsolás.tlap.hu
részletek »

Kiropraktika - Csontkovács, csontkovácsolás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csontkovacs.tlap.hu » Kiropraktika
Keresés
Találatok száma - 6 db
A kiropraktika

A kiropraktika

A kiropraktőrt gyakran csontkovácsnak fordítják hazánkban, bár a kettő nem ugyanaz. A kétféle gyógymód között a másik különbség, hogy a kiropraktikában igazításról, vagy korrigálásról, a csontkovácsolásban manipulációról beszélünk.

Budapest Kiropraktika Központ

Budapest Kiropraktika Központ

Dr. Kálbori Zsolt vagyok. 1999-ben végeztem az egyesült államokbeli Palmer College of Chiropractic-en, Iowa államban. Egyetemi tanulmányaimat megelőzően Svédországban éltem, és nőttem fel, majd a katonai szolgálatom után utaztam az USA-ba, hogy megtanuljam mindazt, amivel Önt gyógyíthatom. 2000-ben, 23 év külföldön tartózkodás után hazatértem szülővárosomba, Budapestre. A gyógyszeres "megoldások" soha nem álltak közel hozzám, ezért egy olyan módszert kerestem, ahol a szervezet öngyógyító mechanizmusára hagyatkozva, a tényleges gyógyítást és gyógyulást lehet elérni. Így lett a választott szakmám és hivatásom a kiropraktika. A rendelő célja: Pácienseink körében megismertetni a kiropraktika filozófiáját, tudományát és művészetét. Felhívni a figyelmet a gerinc helyes működése és az egészség közötti összefüggésre. Támogatni az egészségesebb élet elérésének folyamatát és oktatni megőrzésének fontosságát. Mindezeket szem előtt tartva magas szintű szolgáltatást nyújtani minden rászorulónak az életminőségük javítása érdekében. Mi ismerjük a szubluxációk (kis izületi blokkok) által okozott egészségkárosodást és hiszünk abban, hogy mindenkinek jár az egészséges, szubluxáció mentes élet. Ez a célkitűzés azt jelenti, hogy komolyan vesszük a munkánkat, elszántak vagyunk mások segítésére.

Grauzer Kiropraktika

Grauzer Kiropraktika

A kiropraktika olyan természetgyógyászati módszer, melynek fő szakterülete a gerinc, annak nyaki, háti, derék és keresztcsonti részei, az ezeket alkotó csigolyák, porckorongok, ízületek, és különösen a gerincből kilépő idegek.

Így gyógyít a kiropraktőr! (video)

Így gyógyít a kiropraktőr! (video)

így gyógyít a kiropraktőr! - A kiropraktőr nem használ gyógyszert, a kezeléseket manuálisan végzi, amelyekkel kimozgatja az izületeket. Enyhe mozdulatokkal a nem normálisan mozgó izületek kimozgatása. - Részlet Dr. Rédly Mónika 2009. június 22-i élő videórendelésből. Kivizsgálásokról információk.

Miért félnek sokan a kiropraktőrtől?

Miért félnek sokan a kiropraktőrtől?

Miért félnek sokan a kiropraktőrtől? Valószínűleg azért, mert nem tudják, hogy mit jelent ez a szó. Nem is olyan régen én is közéjük tartoztam. Hazánkban még nem terjedt el a kiropraktika, pedig vannak országok, ahol úgy járnak kiropraktőrhöz, mint nálunk a masszőrhöz, vagy éppen úgy hívják házhoz. Nálunk viszont - talán a szó idegen eredete miatt - idegenkednek a megismerésétől is.

Mivel foglalkoznak a kiropraktőrök?

Mivel foglalkoznak a kiropraktőrök?

A kiropraktőrök nagyrészt a csontokkal, csigolyákkal, ízületekkel és gerinc menti idegekkel dolgoznak. Öt egyetemi évet töltenek speciális képzéssel, hogy a későbbiekben ki tudják tapintani azokat a csigolyákat, amelyek nincsenek helyükön ( subluxáltak), esetleg be vannak akadva, és irritálják a kilépőidegeket. Amikor kitapintják azokat a csigolyákat, melyek ilyen zavarokat okoznak, akkor a terapeuta a kiropraktika nagyon egyedi és változatos technikájával visszahelyezi őket, ezáltal csökkenti az idegre gyakorolt nyomást. Ezt hívják gerinc- vagy csigolyaigazításnak.

Tuti menü